pondělí 29. července 2013

Fenomén světa - Starbucks

Když v roce 1971 vznikla první kavárna v historické části Pike Place Market v Seattlu nikdo neměl ani zdání co bylo založeno. V tomto roce byla založena jedna z největších a nejproslulejších kaváren světa STARBUCKS
Dnes je Starbucks ve světě velkým pojmem a nemusíme být baristi ani zarytí milovníci kávy abychom pochopili, že na jakékoliv kávě z této sítě kaváren je něco zvlášního. Ale jen abyste si nemysleli, nejsem žádný velký milovník Starbucks, ráda si ji dám, ale že bych ji musela mít každý týden, ne-li den tak to opravdu ne-e. :) 

Otázkou však zůstává, co je tedy na něm tak zvláštního. Za sebe můžu říct, že to určitě budou příchutě. Nebudu je zde rozebírat, protože bych asi nedokázala shrnout všechny a navíc, k čemu by Vám to bylo, že ano :D Příchutě jsou rozmanité a některé se liší ročním období. Asi těžko byste si v létě dali Peppermint Mocha, která je především chuťově určená pro zimní čas. (I když proč ne :) ale tady jde o princip :D ) Co se týče ale příchutí, je zde jeden menší problém, sice se český Starbucks snaží rozšířit příchutě svých káv, čajů, atd. ale nejspíš nikdy to nebude na takové úrovni jaká je jinde ve světě. Když se podíváte na oficiální stránky Starbucks můžete shlédnout všechny nápoje, které v nabídce mají. V ČR není ani ta polovina. A proč zde pláču jak nad rozlitým mlékem? Protože mi zde chybí Bottled Frappuccino Coffee Drink, Green Tea Frappuccino, Vanilla Bean Créme Frappuccino a Cotton Candy Frappuccino. Pokud tady tyto příchutě k nám NĚKDY A JESTLI VŮBEC dojdou, budu skákat do nebes (tak Vám může být jasné, jak moc si to přeji :D ) Ale když je zde mít nebudeme, chleba levnější nebude tak či tak, takže to bude stejně jedno a nikdo s tím nic neudělá :) 
Jako jediný problém vidím asi v ceně - občas se mi to zdá až moc předražené na to, že je to jen káva. Na to, kolik SB celosvětově vydělává, by mohla snížit ceny. Nevítě náhodou jak jsou na tom s cenama v cizině? :)

Ale jedno se SB nedá upřít, jejich marketingová strategie je naprosto geniální. Dokáží Vám navodit takové chutě, že stejně neodoláte a alespoň jednou za život něco ochutnáne. A taky, co byste potom posílali na Instagram či Tumbler, že? :D Není nad fotku s nějakou lahodnou kávičkou této značky a hned máte pár likes navíc :) (to je tedy můj názor)A co se týče toho Cotton Candy Frappuccino, tak recept si můžete zkusit dle tohoto videa. Teď jen sehnat ten vanilkový prášek - nevíte náhodou kde byse dal sehnat? A co Vy, jaký je Váš názor na Starbucks? Co od nich máte rádi? :)

VogueInOurMind

Green Tea Frappuccino
Bottled Frappuccino Coffee Drink





Cotton Candy Frappuccino




Vanilla Bean Créme Frappuccino

 








1 komentář: