čtvrtek 5. září 2013

Sale, sale, sale - everywhere!

SLEVA - líbezné, zvučné, krátké a výstižné slovo. Kdekoliv se objeví slovo sleva, každá dívka, slečna, žena zbystří a zaměří se na něj. Ani já nejsem výjimka. Slevy jsou dobré i špatné. Proč dobré? Jeden krásný, slunečný den jste ve výloze toho krásného a neskutečně drahého obchodu viděla tu nejdokonalejší kabelku na světě, která stála tolik peněz, že byste si pokud by to bylo možné odpustila kdejaké jídlo, pití a kosmetiku abyste ji měla. S velkou bolestí jste od výlohy odešla ale v noci Vás budily sny, ve kterých jste tuto kabelku vlastnila. Když jste o pár týdnů šla znova kolem té samé výlohy, uviděla jste ten obrovský červený nápis SALE ( x procent ). Ihned jste vešla do obchodu a onu krásnou a Vámi vytouženou kabelku koupila. (Krásná pohádka, taky mám tu svou vytouženou kabelku, bohužel by na ni musela být sleva minimálně 70% abych si ji mohla dovolit :D )
A proč mohou být slevy špatné? Nejde ani tak o to, že jsou špatné ale jsou zrádné. Jednou jsem někde četla příklad: "Vidíte v obchodě boty za 1000,- ale nekoupíte si je, protože jsou přece moc drahé, ale pokud by ty samé boty stály 2000,- a po slevě 1000,- neváhala byste ani minutu, protože s takovou slevou by byl hřích je nevzít!" Teď určitě všechny kývete hlavou, že je to samozřejmé :D (ehm, nejste samy :D )
Ale takové jsme a jiné nebudeme. Dále jsou také slevy zrádné v tom, že si koupíte ve slevě i to, co vlastně vůbec nepotřebujete. A tak se Vám na konci prázdnin nahromadilo tolik triček, tílek a kraťásků (protože to tričko nevalné kvality určitě budete nosit alespoň na doma/na zahradu/do posilovny a to, že si takových triček koupíte ještě pět, je nepodstatné :D ), že je vlastně nikdy nevynosíte a předáte je buď kamarádkám nebo je prodáte.

Ale i přes všechna pro a proti je budeme milovat a vždy se bude naše peněženka už měsíc předtím klepat strachy, kolik v ní zbyde drobáků. Ano, další slevy nás čekají již příští týden, kdy všem známý časopis Marianne vydal své každoroční slevové kupony a ženy v každém koutu ČR s nimi naběhnou na obchodních center (nebudu výjimkou :D ).

A co Vy, jak jste na tom se slevami? Čekáte na ně, nebo se Vám tato mánie vyhýbá? Jaký je Váš nejlepší letošní úlovek chycený ve slevách? :)

VogueInOurMind

Žádné komentáře:

Okomentovat